Pusse opp furubord

Jeg lovet at steg for steg på nytt bord skulle komme dagen etter, men helgen ble ikke helt som jeg planlagte. Et slitent bord med flekker og riper kan bli som nytt igjen med enkle grep. En slipemaskin, en time lørdags formiddag og et trebehandlingsstoff er alt du trenger.

For idag har jeg pusset og malt et veldig gammelt spisebord som vi skal ha i kjøkken kroken vår. I det siste har jeg fått flere forespørsler ang å pusse opp gamle furumøbler. Istedet for å svare hver på mail, tar jeg fram en kommode jeg pusset . Skal pusse opp et furubord som er lakkert, og tenkte å prøve lakkfjerner.

Har ingen erfaring med dette, så lurer på om dere vil anbefale denne . I lengere tid hadde Heidi og Trude fra Maleriet Fargehandel på Hønefoss stående en spisestue som de ikke helt visste hva de skulle gjøre med. En bandsliper gjør susen når en skal pusse ned glatte flater. Her er tre tips til deg som vil kjøpe gamle møbler for å pusse opp: 1. Vi som elsker å pusse opp og ha det fint hjemme går en ekstra . Noen som har erfaring med å fjerne lakken som er på Bombay-bord? Hogg opp bordet og bruk det til fyring, det er dritstygt uansett hvordan . Fjerne gammel maling og lakk fra stolerinnlegg23.

Tyrifryd: NYTT LIV TIL SPISESTUEBORDET – DIY Light.

Eieren vil gjerne friske det opp i en mindre gul farge. På et furubord ville jeg brukt stålull og grønnsåpe. Når man har pusset ned et møbel, gjelder samme fremgangsmåte som for nylagde møbler.

Jeg tenkte jeg skulle pusse det ned for hån og så lakke eller beise i en mørk farge. Endresen har blant annet laget et litt mer rocka Lack-bord. Endresens fremgangsmåte er ganske enkelt å pusse bordplaten, lime og spikre. IKEA, bær det ut til kontieineren, lukk opp konteinerlokket og kast flatpakka oppi. Slik pusset Tid for hjem opp huset på landet.

Men er det finer må du sikle og pusse for hånd. Har et ganske gammelt trebord stående, som jeg skal pusse opp tenkte jeg. Ble IKKE som planlagt, men sånn går det noen ganger gitt. Det er ikke så tykt, så kan man pusse det og male?

Jeg har pusset opp TO hjem siden mars i år, så jeg vet hva jeg snakker om 🙂 PS!